Een veilige en vertrouwde omgeving

Vervangt niet-veilige communicatiemiddelen

Zinus vervangt Facebook, Instagram, Whats-app en andere social media. Scholen zijn verantwoordelijk om zorgvuldig en veilig om te gaan met persoonsgegevens. De gesloten omgeving van Zinus inclusief een geautomatiseerde AVG-administratie helpt hierbij. Als leerkracht deelnemen aan een Whats-app-groep met ouders hoeft niet meer. Hierdoor houd je werk en privé gescheiden en verwachten ouders ook niet dat u ‘s avonds nog reageert op een appje. Zo heeft u weer grip op de communicatie.

Unieke AVG-workflow

De AVG-administratie van Zinus is uniek te noemen. Het vragen van toestemming per ouder wordt automatisch geadministreerd. Per groep kunnen leerkrachten inzien wat de AVG-voorkeuren per kind zijn. Daarnaast kan Zinus ook de controle uit handen nemen. Wilt u een foto plaatsen met daarop een kind waarvan de ouders geen toestemming hebben gegeven? Zinus scant elke foto en geeft een waarschuwing als een foto van een kind wordt geplaatst zonder toestemming.

Veiligheid en support

Maak kennis met de support van Zinus

Kies het support pakket dat het beste bij u past. Wij leveren na implementatie zowel online support als telefonisch. Daarnaast geven we workshops om het team de beste manier van communiceren met Zinus te laten ontdekken.

Pakket A: Flexibel

Wij noemen het ook wel de support-menukaart. U bepaalt zelf welk onderdeel u wel wat u niet afneemt. Van workshop tot support.

Pakket B: Kickstart

Wij ondersteunen u volop bij de start. Als u goed in het zadel zit, doet u het beheer zoveel mogelijk zelf.

Pakket C: Ontzorgd

Wij begeleiden u volledig met handige tools en een actiegerichte aanpak. Ook support vragen van ouders nemen wij van u over.

Dataopslag

De data is opgeslagen op servers, die gecertifieerd zijn volgens de laatste beveiligingsstandaarden. Alle gebruikers versturen hun data via een beveiligde SSL-verbinding. Ook maken we regelmatig backups van de gegevens.

Persoonsgegevens

Zinus slaat alleen persoonsgegevens op die noodzakelijk zijn voor het gebruik. En dit doen we op een veilige manier. Als school weet u vooraf welke persoonsgegevens Zinus opslaat.

Verwerkingsovereenkomst

Als u Zinus gaat gebruiken ondertekenen we met elkaar een verwerkingovereenkomst. Hiervoor gebruiken wij de Model Verwerkersovereenkomst 3.0, de standaard voor PO, VO en MBO.

Download de brochure

Download de brochure van Zinus voor meer informatie. Graag op papier ontvangen? Stuur ons dan een bericht.