Oudergesprekken plannen

De slimste gespreksplanner voor het onderwijs

In vier stappen de meest ideale planning

Met de intelligente gespreksplanner van Zinus kunt u gemakkelijk oudergesprekken plannen. Dat kan per groep, per school met gelijke tijdvakken per groep of zelfs in een keer voor de hele school met verschillende tijdvakken per groep. Het planningsalogoritme van Zinus bepaalt de best mogelijke planning, voor leerkracht en ouder.

Centraal & decentraal plannen

Plant u centraal of bepaalt iedere groep zelf wanneer de gesprekken plaats vinden? En verstuurt dan iedere groep zijn eigen uitnodigingen, of wilt u dat juist wel centraal regelen. Het kan allemaal.

Algoritme Zinus

Het planningsalgoritme van Zinus neemt het plannen geheel uit handen. Het intelligente systeem houdt rekening met broertjes en zusjes in verschillende groepen, zorgt voor zo min mogelijk ‘gaten’ in de planning, zowel voor ouders als voor leerkrachten.

Afspraak staat in Zinus agenda

Ouders krijgen op verschillende manieren een bevestiging gestuurd van de gesprekken met hun kind(eren). Ook staat de afspraak netjes in hun Zinus agenda in de app. Allemaal automatisch met een druk op de knop.

Ondersteuning van gesprekken die niet verplicht zijn

U kan het zelf bepalen. Wilt u dat ouders aanwezig zijn bij de gespreksronde of alleen voor diegene die geinteresseerd is? De gespreksplanner ondersteund deze optie. Geef bij het plannen van het gesprek aan of deze verplicht is of niet.

Gescheiden ouders, samen of juist niet?

Gescheiden ouders, voor sommige geldt dat ze wel samen bij het gesprek aanwezig zijn. Voor andere geldt dat ze apart van elkaar ingepland moeten worden. Met een simpele instelling kunt u deze voorkeur voor elk kind aangeven. Zinus stuurt dan automatisch een gezamenlijke of twee uitnodigingen uit.

Voorkeuren opgeven en ook aanpassen

Ouders reserveren niet een specifiek tijdsslot, maar geven hun voorkeur op. Uiteindelijk bent u degene die plant, samen met de planningstool van Zinus. Mochten ouders zich toch hebben bedacht en een andere voorkeur willen opgeven, geen probleem. Dat kan gewoon.

Gehele communicatie gestroomlijnd

De uitnodigingen, de bevestigingen naar de ouders en de overzichten van de planning naar leerkrachten. Alle communicatie is gestroomlijnd via de Zinus gespreksplanner. Hiervoor hoeft u niets te doen. Een persoonlijke boodschap invoegen kan natuurlijk altijd.

Achteraf aanpassen van tijdvakken planning

Oeps, u komt er tijdens het plannen achter dat er meer tijd nodig is of dat een bepaalde avond helemaal niet door kan gaan. Geen probleem, dat kunt u ook achteraf nog gewoon aanpassen. Ook als de uitnodigingen al zijn uitgestuurd. De betreffende ouders worden automatisch op de hoogte gebracht.

Bepaal tijdvakken

Bepaal op welke momenten de gesprekken plaats moeten vinden. Dit kan per groep verschillend zijn.

Geef voorkeur op

Ouders ontvangen een uitnodiging op hun voorkeur op te geven. In deze periode kunnen zij de voorkeur onbeperkt wijzigen.

Plannen

U kent uw ouders het beste. Plan alvast enkele ouders in, als u dat wilt en laat ons algoritme de best mogelijke planning berekenen.

Bevestig

Iedereen ontvangt automatisch een persoonlijke bevestiging. Voor leerkrachten en directeur zijn er handige overzichten beschikbaar.

Download de brochure

Download de brochure van Zinus voor meer informatie. Graag op papier ontvangen? Stuur ons dan een bericht.