Het communicatieplatform
dat leerkrachten én ouders graag gebruiken

Functies

Overzichtelijke tijdlijn

Op deze overzichtelijke tijdlijn ontvangen ouders uw berichten met één of meerdere foto’s. Ouders kunnen de foto’s vergroten en inzoomen. Als leerkracht bepaalt u hoe er op een bericht gereageerd kan worden. Ook kunt u vooraf zelf antwoordmogelijkheden bepalen. U ziet dan in één overzicht welke ouder welk antwoord heeft geselecteerd. Handig als u bijvoorbeeld snel wilt zien wie kan helpen of wanneer u benieuwd bent naar de mening van ouders.

Dynamische schoolkalender

Zinus koppelt met de agenda in Google Classroom. Zo zien ouders de jaarkalender van de school en de activiteiten in de klas overzichtelijk in één agenda. Ook kunt u berichten koppelen aan een item in de agenda. Bijvoorbeeld huiswerkdocumenten aan de datum waarop het huiswerk gemaakt moet worden. Of alle berichten rondom het schoolreisje. Zo hebben ouders alle berichten bij elkaar op het juiste moment. Minder zoeken, minder frustratie en minder fouten.

Functies
Functies

Absentiemeldingen

Ouders kunnen hun kind absent melden via de app. Deze meldingen komen dan direct binnen bij de juiste personen. Ook vinden leerkrachten in de app een overzicht van alle absentmeldingen. Handig om snel de administratie bij te kunnen werken. Heeft u liever dat niet alle absentiemeldingen niet zomaar via de app plaatsvinden? Ook hierin ondersteunt Zinus.

Digitale nieuwsbrief workflow

Niet alle informatie is geschikt om even te appen. Of misschien gebruiken sommige ouders de app niet. Geen probleem. Met de digitale nieuwsbrief houdt u elke ouder alsnog op de hoogte. Gegarandeerd minder werk, want informatie verzamelen voor nieuwsbrieven hoeft niet meer. Samen met de mooie layout in eigen huisstijl de perfecte vervanger van het klassennieuws en weekbrief.

Functies
Functies

Website koppeling

De website bijhouden, hoe ging dat ook alweer? Moet ik eerst op zoek naar de inloggegevens. Toch wel veel werk om de site levendig te houden. Met de website koppeling van Zinus is dit gevoel verleden tijd. De website houdt u gemakkelijk bij via de Zinus app. Plaats huiswerk online of laat (nieuwe) ouders zien hoe actief u bent door het plaatsen van een nieuwsbericht. Ook foto’s plaatsen is geen probleem. Ook hiervoor maakt u gebruik van de AVG-administratie van Zinus. Zo makkelijk is het!

Alle functies beschikbaar in de webapp

Een lang bericht typen, foto’s, afbeeldingen of bestanden toevoegen? Dat gaat achter de computer soms net even wat makkelijker dan via de telefoon. Alle functies van Zinus zijn ook beschikbaar in de webapp. Zo kunt u achter de computer ook aan de slag met Zinus. Weet u wat makkelijk is? De mobiele app en de webapp werken precies hetzelfde. Of wilt u uw mobiel niet gebruiken voor schoolzaken? In de desktop-omgeving kunt u ook alle reacties van ouders inzien. Ook zonder app, hoeft u dus niets te missen.

Functies
Functies

Berichten op TV-schermen

TV-schermen in de school kunnen ouders snel informeren over aankomende evenementen. Berichten die u in de app schrijft kunt u met één klik ook op de schermen plaatsen. Zelfs inclusief foto. Zo laat u gemakkelijk iets zien van de dynamiek in de school. De koppeling maakt het beheer van de TV-schermen een fluitje van een cent.

Gespreksplanner

In vier stappen de meest ideale planning. Met de intelligente gespreksplanner van Zinus kunt u gemakkelijk oudergesprekken plannen. Dat kan per groep, per school met gelijke tijdvakken per groep of zelfs in een keer voor de hele school met verschillende tijdvakken per groep. Het planningsalgoritme van Zinus bepaalt de best mogelijke planning, voor leerkracht en ouder.

Functies

Referentie

Wilt u lezen hoe Zinus in de praktijk de oudercommunicatie verbetert? Download het referentiedocument voor een beschrijving van Zinus in actie bij VVGO Bunschoten-Spakenburg.